Chantall Heerink

Chantall Heerink is beeldend kunstenaar van beroep. Vanaf maart 2018 is zij een halfjaar lang ambassadeur van het Takmebag2.0 project. Komende tijd is Chantall vooral te vinden in het 50|50 Workcenter aan de marsweg 40 in Zwolle. Hier zal ze samen met deelnemers van het Leger des Heils aan de productielijn gaan werken. Samenwerkingen juicht Chantall toe, omdat het volgens haar op verschillende manieren een positieve bijdrage kan leveren voor alle deelnemers aan het project.

 

“Ik geloof in de kracht van kunst, kunst kan helend werken”
– Chantall Heerink

Visie

Als kunstenaar wil ik de wereld om mij heen een beetje zachter maker. Een zachtere wereld is voor mij een wereld waarin mensen liefdevol met elkaar omgaan, er ruimte is voor kwetsbaarheid en voor het uiten van angst. Een wereld waarin deze dieper liggende gevoelens niet onderdrukt hoeven te worden. In deze wereld leven de mensen in het hier en nu en is er aandacht voor elkaar. Ik wil Toeschouwers en deelnemers laten proeven hoe het is om te leven in deze wereld door middel van mijn kunst. Als een kruisbestuiving wil ik mijn kunst en de samenleving elkaar laten beïnvloeden, om zo iets van mijn zachte wereld in de huidige maatschappij te brengen.

Door middel van beeldtaal en ervaring onderzoek ik contact maken met de ander. Binnen de context van het leggen van de verbinding met de ander houd mij bezig met onderwerpen als spelen, het hier en nu, kwetsbaarheid, angst, rouw en zelfliefde. Uiting geven aan mijn emoties, gevoelens en gedachten is voor mij van essentiële waarde. Ik heb opgemerkt dat het waardevol is om anderen deelgenoot te maken van mijn werk. Er is dan mogelijkheid om tot erkenning en herkenning van gevoelens en gedachten te komen.

Chantall Heerink