Portfolio Chantal Heerink

Waardigheid en trots

In het kader van het waardigheid en trots programma, startte ik in september 2016 dit project over het maken van contact. Waardigheid en trots is een programma van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het doel van dit programma is het verhogen van de kwaliteit van verpleegzorg. Ook zorgcentrum Het Zand doet mee aan dit programma is het verhogen van de kwaliteit van verpleegzorg. Ook zorgcentrum Het Zand doet mee aan dit programma. Binnen en Weijtendaal loopt daarom het project ‘Vrijheid in Beweging’ om de leefomgeving en bewegingsvrijgeid van bewoners te vergrote. Binnen dit project is de aangelegde tuin gerealiseerd en zo ook het kunstwerk in de tuin.
Als kunstenaar heb ik in dit project verbinding gezocht met de bewoners van het verpleeghuis. Alle momenten van contact die ik had, hebben de basis gevormd voor het ontstaan van het kunstwerk.

Chantall Heerink

De cirkel (2017)

Een cirkel staat voor de oneindigheid van ons bestaan. De titel suggereert een cirkel, of zien we een vorm met een begin en een eind? De vraag is wat u waarneemt als de werkelijkheid.
Is dat wat u ziet de enige waarheid?

Het kunstwerk is een ode aan de dementerende mens en blijvende herinnering aan het elkaar steeds opnieuw ontmoeten in het hier en nu.